Krachtstroom aanleggen

Apparatuur met meer vermogen

Voor bepaalde toepassingen kan het nodig zijn om krachtstroom aan te leggen. Een krachtstroomaansluiting wordt gebruikt voor elektrische apparaten die meer stroom vragen dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld een oven of elektrische kookplaat. Een krachtstroomaansluiting wordt ook wel 3 fasen aansluiting of 3 fasen groep genoemd. Ook in uw woning of bedrijf kan een 3 fasen aansluiting vereist zijn. Tegenwoordig wordt meer en meer elektrisch gekookt en gebakken en in bedrijven komt vaker zware apparatuur voor, zoals airconditioning of elektrische motoren. Wat de toepassing ook moet zijn, wij kunnen voor u krachtstroom aansluiten.

Voor de aanleg van krachtstroom moeten in de groepenkast de nodige aanpassingen worden gedaan. In de regel zal uw netbeheerder het gedeelte voor de meter voor haar rekening nemen. Na de meter neemt FSI-elektro het over en zorgen wij voor de aanpassingen in de groepenkast, de verdere bekabeling en de aansluitingen van de apparatuur.

Krachtstroom

Wat is krachtstroom?

Normaal gesproken wordt de elektriciteit in een woning aangeleverd door een één fase draad en een neutrale draad. Ook wel de plusdraad en de min- of nuldraad genoemd. Hierin zit het verschil met krachtstroom. Dit type aansluiting maakt namelijk gebruik van drie fasen. Deze hebben onderling een hogere spanning waardoor andere toepassingen mogelijk zijn. Met wel drie keer zo veel vermogen kunt u bijvoorbeeld probleemloos een inductiekookplaat aansluiten. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van een speciale Perilex-stekker. Wanneer de fabrikant geen kabels of stekkers levert maken wij de juiste verbinding. Een 3 fasen aansluiting zorgt niet voor een verhoogde kans op gevaar.

Wilt u krachtstroom aanleggen? Onze experts komen graag bij u langs in uw woning of bedrijf. Van een Perilex stekker aansluiten tot het koppelen van zware apparatuur op driefasespanning. De elektricien van FSI-elektro heeft de kennis in huis.

BEL GRATIS