Storingen

Storingen in elektra, data- of telefoonverkeer

Storingen komen altijd ongelegen. U bent net aan het koken als ineens de oven uitvalt of u kijkt een spannende voetbalwedstrijd en door de stroomuitval mist u het einde.  Nog erger is het tegenwoordig als het data- en telecomverkeer uitvalt en we niet meer kunnen internetten of bellen.

Storing in de elektra kunnen het gevolg zijn van kortsluiting, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms functioneert een elektrisch apparaat niet goed meer of zijn er een of meerdere aardlekschakelaars defect. Soms zijn er ook nog andere oorzaken.

Zelf oplossen

Als u te maken heeft met een storing  kunt u met behulp van het onderstaande stappenplan achterhalen in welk deel van het huis en eventueel in welk apparaat de storing is ontstaan.

Volg onderstaande stappen als u zelf wilt uitzoeken waar de storing is ontstaan:

  1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen.
  2. Verwijder in uw gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten. Vergeet de stekkers in bijvoorbeeld uw schuur of berging niet!
  3. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in uw meterkast opnieuw in.
  4. Plaats nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.
  5. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit de oorzaak van de storing.
  6. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting (teveel apparaten tegelijk aan). Blijft uw aardlekschakelaar uitvallen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw installatie of is de aardlekschakelaar defect.

Als het probleem in uw installatie of in de aardlekschakelaar blijkt te zitten is het aan te raden om een elektricien in te schakelen. Neem hiervoor direct contact op met F.S.I. Elektra. Onze storingsdienst staat 24 uur per dag voor u klaar. Ook voor storingen in uw datanetwerken kunt u bij ons terecht.

BEL GRATIS