Groepenkasten

Groepenkast als centraal punt

In de groepenkast komt de stroom in uw woning of bedrijfspand binnen. In de buurt van de groepenkast bevindt zich vaak ook de meter. Na de meter gaat de stroom eerst naar de groepenkast. Deze verdeelt en beveiligt vervolgens de elektrische ledingen. Ook treft u hier de aaardlekschakelaars voor persoonsbeveiliging aan.

Alle stopcontacten en lichtpunten zijn verdeeld over een bepaald aantal groepen. Tegenwoordig wordt er in ieder huishouden steeds meer apparatuur gebruikt. Deze elektrische apparaten vragen bovendien tegelijkertijd om stroom. Dit leidt ertoe dat meer aansluitingen in de vorm van stopcontacten nodig zijn. De inrichting van de groepenkast moet dus afgestemd zijn op het verwachte stroomverbruik per groep. Aan de hand van een capaciteitsberekening kunnen wij u adviseren over het aantal groepen en de inrichting van de groepenkast.

Groepenkasten

Sommige apparaten zoals kooktoestellen vragen soms extra stroom. Dan is verzwaring van de groepenkast nodig in de vorm van krachtstroom.

Ook voor krachtstroom bent u bij ons aan het juiste adres. FSI-elektro adviseert u bovendien bij de aanvraag voor een eventuele verzwaring van de hoofdaansluiting.

U kunt bij F.S.I. Elektra terecht voor een nieuwe groepenkast of een uitbreiding of vervanging van de bestaande groepenkast zodat uw woning weer aan alle moderne veiligheidseisen voldoet.

Groepenkasten vervangen

Aardlekschakelaar

In elke nieuwe woning is een aardlekschakelaar verplicht. Deze heeft als doel om te beschermen tegen elektrocutie door elektronische apparaten. Bij een te groot stroomlek reageert de schakelaar door de stroom te onderbreken. Brand kan hiermee in veel gevallen worden voorkomen. Zonder aardlekschakelaar wordt er geen kortsluiting gemaakt. Hierdoor kunnen apparaten het begeven en kunt u zelf onverwachts onder stroom komen te staan. Het gebruik van een aardlekschakelaar is dus niet voor niets verplicht. Wanneer u deze nog niet heeft is uw woning onveilig. Wij raden het ten zeerste aan om een aardlekschakelaar te laten plaatsen. Onze elektricien kan deze voor u aan de groepenkast toevoegen.

Contact met FSI-Elektro

Voor meer informatie over alles met betrekking tot elektra techniek kunt u contact opnemen met FSI-Elektro. U kunt ons een e-mail sturen via info@fsi-elektro.nl, het contactformulier op de website invullen of rechtstreeks bellen op 020-8201581.