Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen

Wilt u uw groepenkast laten vervangen? Dit moet altijd gedaan worden door een gecertificeerd bedrijf. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hiervoor terecht bij FSI Elektro. Wij zijn een erkend installateur en beschikken over het InstallQ keurmerk voor vakbekwame installatiebedrijven. Twijfelt u of het al nodig is om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen? We voorzien u graag van advies op maat. Neem gerust contact op!

Groepenkast vervangen

Wat doet een groepenkast?

Ons stroomverbruik is door de toename van het aantal elektrische apparaten de afgelopen jaren fors toegenomen. Grote kans dat uw groepenkast daar niet op berekend is. Deze heeft als taak de stroom te verdelen vanaf de aansluiting van het energiebedrijf over verschillende groepen. Deze groepen voorzien een bepaald gedeelte van uw huis, tuin of bedrijf van stroom. Vaak zitten de groepen op een schakelautomaat, die bescherming biedt bij overbelasting en kortsluiting. En is er een aardlekschakelaar als extra beveiliging.

Wanneer moet u een groepenkast vervangen?

Een groepenkast doet gemiddeld 15 tot 20 jaar dienst voordat hij wordt vervangen. Vaak werkt hij nog prima, maar door de toename van het aantal elektrische apparaten in de loop der jaren, komt u na verloop van tijd domweg capaciteit tekort. De betrouwbaarheid neemt af en de kans op kortsluiting (en dus brand) toe. Is de inhoud van uw meterkast al op leeftijd of heeft u een oud huis gekocht? Dan is het verstandig om op tijd in te grijpen.

Voortijdig nieuwe groepenkast

Er zijn een aantal redenen waardoor u, zelfs voordat de 15 tot 20 jaar verstreken is, groepen of vermogen tekort kunt komen. De belangrijkste is dat uw elektra niet berekend is op het aantal extra apparaten dat u er op aan wilt sluiten. Als uw meterkast dan toch al redelijk op leeftijd is, is een renovatie van uw elektra vaak de beste keuze. Veelvoorkomende redenen waardoor u ineens gedwongen bent om de meterkast te laten vernieuwen zijn:

  • U wilt een laadpaal voor uw elektrische auto laten plaatsen
  • U wilt zonnepanelen laten installeren
  • U wilt een elektrische kookplaat aansluiten

Waarom FSI Elektro?

Heeft u een betrouwbare elektricien nodig voor het laten plaatsen van een nieuwe groepenkast? Als erkend installateur beschikken wij over het InstallQ keurmerk voor vakbekwame installatiebedrijven. Ook profiteert u altijd van de volgende pluspunten:

  • Eigen storingsdienst
  • Gekwalificeerd personeel
  • Ruime ervaring met alle aspecten van de elektrotechniek
  • Marktconforme prijzen
  • 24/7 bereikbaar

nieuwe Groepenkast

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een nieuwe groepenkast nodig? Of vraagt u zich af of dit nodig is in verband met een uitbreiding van uw gebruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Hiervoor gebruikt u ons contactformulier of belt u ons via 020-8201581. Heeft een vraag? Stel haar via WhatsApp 06-24790098.