Groepenkast vervangen

Hét elektrotechnisch installatiebedrijf in Diemen

Bent u op zoek naar het juiste en kwalitatief hoge installatiebedrijf voor al uw vragen op het gebied van elektrotechniek en van de groepenkast vervangen? FSI-elektro in Diemen is dan de geschikte partner voor u. We vervangen met gemak de groepenkast in uw meterkast en helpen u verder met het aansluiten en installeren van elektra. Daarnaast staan we ook voor u klaar wanneer u een keuring of inspectie bij uw bedrijf wilt of wanneer er een storing bij u thuis.

Uitbreiding of vervanging van groepen

Wanneer u meer of andere apparaten in huis of bij uw bedrijf wilt laten aansluiten, is de kans groot dat de groepenkast vervangen moet worden. Dit betekent dat er meer aansluitingen en meer groepen nodig zijn om de stroomvoorziening goed te houden. We maken graag een berekening voor u om te kijken of uw huidige voorziening nog goed genoeg is voor de uitbreiding. Indien nodig kunnen we ook de aanvraag voor de verzwaring of het vervangen van de hoofdaansluiting doen. Wat houdt een groepenkast nou precies in?

    • De stroom die in de meterkast binnenkomt, wordt over het huis verdeeld
    • De groepenkast heeft vaak een hoofdschakelaar
    • De aardlekschakelaar zit in de groepenkast als extra beveiliging
    • De installatieautomaat zorgt voor bescherming bij overbelasting en kortsluiting

Groepenkast vervangen

De schakelaars in de groepenkast

Bij het vervangen van de groepenkast, is het van belang om ook goed te letten op de schakelaars in de meterkast. Bij het vervangen van de groepen kijken wij onder meer naar de hoofdschakelaar en de aardlekschakelaar. De groepenkast vervangen is een kwestie van berekenen hoeveel extra groepen er nodig zijn. Daarnaast is het handig als er een hoofdschakelaar in de groepenkast zit, zodat de stroomtoevoer onderbroken wordt wanneer er een storing is. De aardlekschakelaar is de andere schakelaar in de meterkast. Dit is een extra beveiliging, die sinds 1975 verplicht is. Mocht deze nog niet in uw meterkast zitten, dan moeten we de kast vervangen en een aardlekschakelaar erbij inzetten. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de elektrische apparatuur bij lekstroom spanningsloos wordt. Zo voorkomt u geen kortsluiting of brand.

Vakkundige hulp bij installaties

Voor de beste en juiste voorzieningen op het gebied van elektra, bent u bij ons aan het goede adres. We helpen u verder met installaties, keuringen en lossen storingen op. Wilt u meer weten over FSI-elektro? Bel dan met: 020-8201581 of 06-24790098 (WhatsApp). Een groepenkast vervangen is één van onze specialiteiten.

BEL GRATIS